Spektakl na Anfieldu: Deset golova, završnica za infarkt i pobjeda Liverpoola nakon penala

Utakmica za pamćenje

Spektakl na Anfieldu: Deset golova, završnica za infarkt i pobjeda Liverpoola nakon penala

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola i Arsenala večeras su u spektakularnoj utakmici remizirali na Anfieldu rezultatom 5:5, a putnika u četvrtfinale Liga kupa saznali smo tek nakon penala.

Liverpool je bolje otvorio utakmicu i stigao do prednosti već u šestoj minuti kada je Oxlade-Chamberlain ubacio s desne strane, a autogol postigao je Mustafi.

Ipak, Arsenal je do poravnanja stigao u 19. minuti golom Torreire koji je bio u ofsajdu, ali pomoćni sudija nije reagovao. Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bio 1:2. a ovaj put mrežu Liverpoola zatresao je Martinelli.

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 36. minuti kada je na asistenciju Sake postigao svoj drugi gol i povisio na 1:3. No, u samom finišu prvog dijela Liverpool se vratio u meč jer je s bijele tačke siguran bio James Millner za 2:3.

Arsenalu je bilo potrebno samo devet minuta u nastavku da dođe do četvrtog gola. Mesut Ozil je čarobnim potezom uposlio Maitlanda-Nilesa kojem nijie bilo teško da pogodi i povisi na 4:2.

No, Liverpool se potom ekspresno vraća u meč. U 58. minuti spektakularan gol za 3:4 postigao je Oxlade-Chamberlain, a samo četiri minute kasnije na 4:4 izjednačio je Origi.

Ipak, ni igrači Arsenala se nisu predavali. Topnici su do petog gola stigli u 70. minuti kada je fantastično pogodio Willock za 5:4. I kada su svi očekivali kraj Liverpool je izjednačio u 93. minuti sjajnim golom Origija koji je pogodio za 5:5 što je bio konačan rezultat.

Putnika u četvrtfinale Liga kupa saznali smo nakon penala. Prvi penal izveo je Bellerin za Arsenal i pogodio je za 1:0, ali je Millner bio precizan za 1:1. Drugu seriju otvorio je Guendouzi i bio je siguran za 2:1. Drugi penal za Redse izveo je Lallana i sigurno pogodio za 2:2.

Martinelli je otvorio treću seriju za Arsenal i povisio je za 3:2. Potom je Brewster uzeo loptu i vratio Redse u meč pogodivši za 3:3. Četvrtu seriju otvorio je Ceballos, ali mu je Kelleher odbraio udarac. Naredni izvođač za Redse bio je Origi i on je pogodio za 4:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Petu seriju za Arsenal otvorio je Maitland-Niles i poravnao je na 4:4. Odlučujući penal za Redse izveo je Jones i pogodio za 5:4, te tako odveo svoj tim u četvrtfinale Liga kupa.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 83. minute, te je zaradio žuti karton.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Pripremio sam kokice , cekam na komentare od onog sizofrenicara sto sam sa sobom raspravlja
4 2
cunara00
Hvala im za ovo!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi