Spektakl na Emiratesu: Sedam golova i pobjeda Liverpoola
Foto: EPA

Arsenal - Liverpool 3:4

Spektakl na Emiratesu: Sedam golova i pobjeda Liverpoola

Midhat Šljivak

Fantastičan meč su u prvom kolu Premier lige na Emiratesu odigrali Arsenal i Liverpool, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 4:3.

Prvih pola sata ovog susreta nije ni dalo naslutiti da će u ovom susretu biti prava kiša pogodaka. Oba tima su čuvala svoj gol sve do 31. minute. Prvo je dosuđen penal za Arsenal, Theo Walcott ga je promašio, ali je isti igrač u nastavku akcije pogodio za prednost Topnika od 1:0.


Prednost domaćeg tima trajala je sve do nadoknade prvog dijela kada se desio najljepši trenutak na utakmici. Philippe Coutinho se izborio za prekršaj, a zatim je spektakulatno pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Za 20 minuta igre u nastavku viđeno je još četiri pogotka. Redsi su preko Lallane, Coutinha i Manea došli do velike prednosti od 4:1, da bi zatim Alex Oxlade-Chamberlain smanjio prednost ekipe s Anfielda na 4:2. Novi gol postignut je u 75. minuti, a Arsenal je došao do trećeg pogotka i povratka u meč. Calum Chambers je najviši u skoku, te smanjuje rezultat na 4:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Pokušao je do kraja Arsenal da dođe do izjednačujućeg gola. Ipak, i pored nekoliko dobrih šansi, rezultat se nije mijenjao, pa tim Jurgena Kloppa kući nosi tri boda.

Premier liga, 1. kolo:
Arsenal - Liverpool 3:4 (Walcott 31' Chamberlain 65', Chambers 75' / Coutinho 45+1',56', Lallana 49', Mane 63')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije