Spektakl na La Bomboneri bez pobjednika, odluka o prvaku pada u revanšu!
Boca je dva puta imala prednost, ali River na kraju može biti zadovoljniji rezultatom koji kaže da će u revanšu baš sve biti otvoreno

Boca i River remizirali u sjajnoj utakmici

Spektakl na La Bomboneri bez pobjednika, odluka o prvaku pada u revanšu!

Večeras je na La Bomboneri odigran prvi meč finala Copa Libertadores u kojem su Boca Juniors i River Plate odigrali neriješeno - 2:2.

Najveći južnoamerički klubovi su u historiji odigrali veliki broj utakmica, ali ovo je prvi put da se sastaju u finalu kontinentalog klupskog prvenstva i njihov okršaj će se dugo pamtiti.

Bilo je prilično mirno u prvih pola sata, a onda je uslijedila prava ludnica. Igrao se 34. minut kada je Abila doveo Bocu u vodstvo od 1:0, ali radost domaćih navijača trajala je kraće od jednog minuta pošto je odmah u narednom napadu Pratto poravnao na 1:1.

To nije bilo sve od uzbuđenja u prvom poluvremenu jer je u prvoj minuti sudijske nadoknade Benedetto glavom pogodio za novo vodstvo Boce Juniors i erupciju oduševljenja na kultnoj La Bomboneri.

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko sadržajno, a jedini gol je viđen u 61. minuti kada je Izquierdoz matirao svog golmana za konačnih 2:2. Priliku da donese pobjedu Boci imao je u sudijskoj nadoknadi Benedetto, ali nije iskoristio čist zicer i situaciju jedan na jedan sa golmanom Rivera.

Odluka o novom prvaku Južne Amerike rješavat će se za dvije sedmice, tačnije 24. novembra na stadionu Antonio Vespucio Liberti, a važno je napomenuti da pravilo gola u gostima neće važiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi