Spektakl na Molineuxu, Jota pogodio za ludilo na tribinama
(Foto: EPA) Diogo Jota je danas u pisao hat-trick i donio veliku pobjedu svojoj ekipi

Wolverhampton bolji od Leicestera

Spektakl na Molineuxu, Jota pogodio za ludilo na tribinama

Wolverhampton je nakon dva vezana poraza u Premier ligi (Crystal Palace i Manchester City), u 23. kolu na svom Molineuxu dočekao Leicester i slavio pobjedu rezultatom 4:3.

Domaći su do vodstva došli već u četvrtoj minuti kada je Mourinhov odličan centaršut pronašao Jotu koji je pogodio za 1:0.

Osam minuta kasnije bilo je 2:0. Moutinho je ovaj put ubacio iz kornera, a Bennett glavom matirao Schmeichela.

Do kraja prvog poluvremena su obje ekipe imale po nekoliko dobrih šansi, ali se na odmor otišlo vodstvom Wolvesa od 2:0.

Drugo poluvrijeme donosi i veliki povratak Leicestera. Već u 47. minuti Lisice su smanjile zaostatak nakon fantastičnog prodora i rutinske realizacije Demaraija Grayja, da bi četiri minute kasnije na semaforu stajalo 2:2.

Barnes je uputio snažan šut ka golu Wolvesa, a lopta je zakačila igrača domaćih Coadyja i ušla u gol.

Wolvesi su nakon drugog primljenog gola krenuli po novo vodstvo, a do njega su stigli u 64. minuti. Ruben Neves je poslao fantastičnu dugu loptu za Jotu koji je istu odlično primio, a potom i savladao golmana gostiju za 3:2.

Domaći su uspijevali kontrolisati posjed lopte i činilo se da će sačuvati prednost, ali onda u 87. minuti Morgan "razgrće" sve u kaznenom prostoru i glavom pogađa na novo poravnanje Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima na Molineuxu. Igrala se treća minuta sudijske nadoknade kada su domaći istrčali kontru, Jimenez ubacio za Jotu, a ovaj kompletirao hat-trick i pogodio za konačnih 4:3.

Top Komentari

ratip irats
Zbog ovakvih utakmica je ovo najbolja liga. Muska igra oba protivnika, vrhunsko suđenje, puno golova, dobar ambijent sto daje odlicnu utakmucu...
2 0
pogba69
Ova utakmica je bila neizvjesnija od bilo kojeg El Classica u zadnjih 5 godina
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi