Spektakl u Dortmundu završen bez pobjednika: Borussia pravila nestvarne greške, Leipzig ih kažnjavao
Werner je dva puta koristio velike greške igrača Dortmunda

Domaći će imati za čim da žale

Spektakl u Dortmundu završen bez pobjednika: Borussia pravila nestvarne greške, Leipzig ih kažnjavao

S. Pašalić

Borussia Dortmund je u derbiju 16. kola Bundeslige ugostila na svom terenu Leipzig, a na kraju je rezultat glasio 3:3.

Domaći su puno bolje ušli u meč i od prve minute su krenuli sa napadima na gol Leipziga, a nakon nekoliko dobrih prilika su u 23. minuti stigli do vodstva kada je Julian Weigl pogodio za 1:0.

Borussia je i nakon postignutog gola nastavila sa napadima, a u 34. minuti je stigla i do 2:0 nakon što je Julian Brandt sjajnim potezom izbacio jednog igrača Leipziga i postigao gol, a iako su gosti nakon toga bili nešto bolji, rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti, Leipzig stiže do 2:1 kada je golman Borussije napravio katastrofalnu grešku i poklonio loptu Werneru koji postiže gol.

Samo šest minuta nakon toga igrači Dortmunda prave novu veliku grešku i ponovo poklanjaju loptu Werneru koji postiže novi gol za 2:2.

U 55. minuti Borussia je ipak stigla do novog vodstva kada je Jadno Sancho postigao gol, a nakon što su domaći promašili nekoliko šansi, uslijedila je kazna.

Patrik Schik je u 78. minuti pogodio za 3:3, a iako su oba tima nakon toga imala svoje šanse da dođu do pobjede, rezultat se do kraja nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je ostao na vrhu tabele i sada ima 34 boda, dok je Borussia Dortmund trenutno na 3. mjestu i ima 30 bodova.

Augsburg je slavio na svom terenu sa visokih 3:0 protiv Fortune, dok je Hoffenheim pobijedio Union Berlin u gostima sa 2:0. Ermin Bičakčić je u igru ušao u 64. minuti u ekipi Hoffenheima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi