Spektakl u Londonu: Arsenal do pobjede čudesnim preokretom
Foto: EPA

Asistencija Kolašinca protiv Leicestera

Spektakl u Londonu: Arsenal do pobjede čudesnim preokretom

Midhat Šljivak

Prvo kolo engleske Premier lige donijelo je fantastičan meč Arsenala i Leicestera na Emiratesu, a na kraju je domaći tim slavio nevjerovatnim preokretom rezultatom 4:3.

Debi Seada Kolašinca u Premiershipu protekao jako dobro. Bh. fudbaler je upisao asistenciju i imao je nekoliko dobrih poteza.

Arsenal je dobro ušao u meč. Igrala se druga minuta kada Alexandre Lacazette pogađa za prednost Arsenala od 1:0.



Međutim, samo tri minute kasnije gosti su izjednačili. Shinji Okazaki je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Leicester je potom bio bolji tim. Okazaki je imao dobru šansu da dovede svoj tim u prednost, da bi potom na drugoj strani Kolašinac iz dobre pozicije šutirao pravo u Schmeichela.

Kazna za promašaj je stigla u 29. minuti. Jamie Vardy je pogodio za prednost Lisica od 2:1.



Finiš prvog dijela donosi još jedan gol, drugi u mreži gostiju. Kolašinac je izbjegao ofsajd zamku, nesebično je poslužio Dannyja Welbecka, koji pogađa za 2:2.



Deset minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Lisicama da dođu do trećeg gola. Mahrez je fantastično izveo korner, najviši u skoku je Vardy, koji pogađa za novo vodstvo svog tima od 2:3.



Krenuo je Arsenal potom po poravnanje. Arsene Wenger je pokušao s Ramseyem, Giroudom i Walcottom da popravi stvari u igri svog tima, ali nije previše uspio.

Ipak, s izmjenama je pogodio. Aaron Ramsey je u 83. minuti pogodio za 3:3 i meč još nije bio gotov.

Dvije minute kasnije domaći tim je stigao do pobjede. Drugi rezervista Olivier Giroud je pogodio za konačnih 4:3.

Kolašinac je odigrao kompletan meč za Arsenal u ovom duelu.

Premiership, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Leicester 4:3




Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti