Spektakularan preokret Seville protiv Las Palmasa

Pobjedu upisao u Villarreal

Spektakularan preokret Seville protiv Las Palmasa

Endin Čaušević

Fudbaleri Seville večeras su na domaćem terenu uz dosta muke savladali Las Palmas (2:1) u okviru trećeg kola Primere.

Sevilla je večerašnji meč počela u najjačem sastavu, a svoj debi upisao je i Samir Nasri. Ipak, to nije uplašilo gostujuće igrače koji su u 16. minuti stigli do vodstva. 

Gosti su uz sjajnu igru čuvali stečenu prednost i činilo se da će sa tri boda napustiti Sevillu. Ipak, u samom finišu utakmice domaća ekipa je čudesnim preokretom stigla do preokreta i pobjede.

Prvo je iz penala u 89. minuti izjednačio rezervista Sarabia, a u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Fernandez je pogodio za pobjedu i veliko oduševljenje navijača Seville.

U drugom meču koji se igrao u istom terminu Villarreal je bez većih problema slavio u gostima protiv Malage sa 2:0. Golove za gostujuću ekipu postigli su Costa i Sansone.

LaLiga, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Malaga - Villarreal 0:2

Sevilla - Las Palmas 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi