Spektakularna odbrana Abbiatija

U pobjedi Milana

Spektakularna odbrana Abbiatija

E. Škorić

Nogometaši Milana došli su na prag plasmana u osminu finala Lige prvaka nakon što su u petom kolu, kao gosti, deklasirali Celtic s 3:0.  

Pogocima Kake, Zapate i Balotellija Milan je u Glasgowu razbio škotskog prvaka s 3:0, te ima bod više od drugoplasiranog Ajaxa uoči posljednjeg kola. 

Zanimljivo, upravo će Ajax gostovati Milanu u posljednjem, šestom kolu grupe F Lige prvaka.

Christian Abbiati je u Škotskoj, gdje je Milan slavio prvi put nakon 1969. godine, pokaza da još može braniti na visokom nivou unatoč svojim godinama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 47. minuti je spektakularno odbranio udarac Virgila Van Dijka i tako zadržao gostima vodstvo 1:0. Kasnije je, naravno, Milan zabio još dva pogotka...



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije