Špilar počinio samoubistvo, Slovaci igraju u njegovu čast

Tragedija u Slovačkoj

Špilar počinio samoubistvo, Slovaci igraju u njegovu čast

A. Beganović

Samo dan nakon velike pobjede nad našom reprezentacijom, slovački fudbal je potresla velika tragedija. Naime, nekadašnji slovački reprezentativac Marek Špilar počinio je samoubistvo.

Špilar je skočio kroz prozor stana s četvrtog sprata, a ljekari koji su veoma brzo stigli na mjesto nesreće, konstatovali su smrt.

Tačnih informacija zbog čega je Špilar odlučio okočati svoj život još uvijek nema, a iz Fudbalskog saveza Slovačke odlučili su da susret s BiH igraju u njegovu čast, te da igrači na rukavima nose crne trake.

Špilar je u dresu slovačkog nacionalnog tima odigrao 30 susreta, karijeru je počeo u momčadi Petra Drnovice, a igrao je još za Tatran Prešov, Košice, Banik Ostravu, Sigmu Olomuc, Club Brugge i Nagoyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.