Spisak za SP: Od zvijezde Real Madrida, do onih za koje su čuli samo fanatici

Kostarika spremna za Mundijal

Spisak za SP: Od zvijezde Real Madrida, do onih za koje su čuli samo fanatici

Fudbalska reprezentacija Kostarike će ovog ljeta igrati svoje četvrto Svjetsko prvenstvo u historiji, a drugo uzastopno.

Kostarikanci su u Brazilu 2014. godine napravili pravu senzaciju plasmanom u četvrfinale iako to od njih niko nije očekivao, a ekipu sačinjenu pretežno od fudbalera iz domaćeg prvenstva ni ovoga puta niko ne vidi među kandidatima za nešto više od grupne faze.

Selektor Kostarike Oscar Ramirez odabrao je 23 fudbalera na koje će računati u Rusiji, a spisak je zaista zanimljivo pogledati jer je na njemu svega nekoliko fudbalera koji su poznati široj sportskoj javnosti, dok će se s većinom ljudi upoznati za vrijeme trajanja turnira.

Golmani: Keylor Navas (Real Madrid), Patrick Pemberton (Liga Deportiva Alajuelense), Leonel Moreira (C.S. Herediano)

Odbrana: Cristian Gamboa (Celtic), Ian Smith (Santos de Guapiles FC), Ronald Matarrita (New York City), Bryan Oviedo (Sunderland), Oscar Duarte (Espanyol), Giancarlo Gonzalez (Bologna), Francisco Calvo (Minnesota United), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Johnny Acosta (Rionegro Aguilas)

Vezni red: David Guzman (Portland Timbers), Yeltsin Tejeda (FC Lausanne-Sport), Celso Borges (Deportivo de La Coruna), Randall Azofeifa (CS Herediano), Rodney Wallace (New York City), Bryan Ruiz (Sporting), Daniel Colindres (Deportivo Saprissa), Christian Bolanos (Deportivo Saprissa)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Napad: Johan Venegas (Deportivo Saprissa), Joel Campbell (Real Betis), Marco Urena (Los Angeles FC)

Kostarika će igrati u grupi E igrati protiv Brazila, Srbije i Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi