Split i Čukarički sigurni

Evropska liga, prve utakmice 1. pretkola

Split i Čukarički sigurni

Edmir Škorić

U četvrtak navečer igraju se prvi susreti prvog pretkola Evropske lige. 

Hrvatski RNK Split je ostvario sigurnu pobjedu protiv ekipe MIKA iz Armenije (2:0), a vodeći gol postigao je Glumac u 39. minuti. Konačnih 2:0 postavio je Vojnović u 87. minuti.

Rudar iz Velenja, dakle slovenski predstavnik, nije uspio da savlada albanski Laci. Klinar je u 17. postigao gol za 1:0, ali su se gosti spasili poraza preko Adeniyija u 90. minuti.

Srbijanski predstavnik Čukarički je preko Mirosavljevića, Bojića, Srnića i Stojiljkovića s 4:0 savladao Sant Juliju, ekipu iz Andore. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodajmo da je Vikingur (Farski otoci) s 2:1 savladao latvijsku Daugavu, dok je slovačka Trnava s 4:2 slavila u gostima kod Hiberniansa na Malti. Duel Torshavna i Linfielda završen je pobjedom gostiju, koji su drugi gol, za 2:1 postigli u samom finišu.

Evropska liga, 1. pretkolo, prve utakmice:
Torshavn - Linfield 1:2 (Lawal 72/ Mulgrew 38)
Čukarički - Sant Julia 4:0 (Mirosavljević 8, Bojić 49, Srnić 89, Stojiljković 90)
Hibernians - Trnava 2:4 (Cohen 49 Failla 50/ Sabo 11 - penal, 13, Vasko 36, Mikinić 88)
RNK Split - MIKA 2:0 (Glumac 39, Vojnović 87)
Rudar Velenje - Laci 1:1 (Klinar 17/ Adeniyi 90)
Vikingur - Daugava 2:1 (Justinussen 23, Olsen 59/ Kokins 56)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.