Split pobijedio bogataše iz Rijeke

HNL 1.kolo

Split pobijedio bogataše iz Rijeke

Midhat Šljivak

Sa večerašnje dvije utakmice otvorena je nova sezona u prvenstvu Hrvatske.

Prvi susret odigrali su gradski rivali Zagreb i Lokomotiva, a gosti u ovom susretu igrači Lokomotive su slavili sa sigurnih 2:0.

Bručić je u 29. minuti susreta donio prednost Lokomotivi,  što je bio rezultat prvog poluvremena, da bi konačnih 2:0 postavio Boras u 61. minuti utakmice.

Hrvatska verzija PSG-a ekipa Rijeke, porazom je krenula u prvenstvo. Split je kao domaćni savladao Riječane rezultatom 2:0. Vojnović je nakon sjajnog ubacivanja sa desne strane u 13. minuti donio prednost domaćinu, a u drugom poluvremenu u 57. minuti Baraban postavlja konačnih 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti