Split slavio protiv Slaven Belupa

HNL, 1. kolo

Split slavio protiv Slaven Belupa

Edmir Škorić

Nogometaši Splita ostvarili su pobjedu na otvaranju nove sezone Hrvatske nogometne lige.

Splićani su i bez dva pojačanja kao što su Toislalv Dujmović i Mate Bilić, ali i bez brojnih povrijeđenih igrača, uspjeli da izbore tri boda u duelu sa Slaven Belupom.

U Parku maldeži duel je pratilo oko dvije hiljade gledatelja, a domaćin je poveo u 10. minuti. Belle je pretrčao odbranu gostiju iz Koprivnice, dodao na drugu stativu, a Roce loptu poslao u mrežu.

U završnici prvog dijela Rebić je ubacio za Mršića, koji pogađa za 2:0. Mogli su u nastavku Splićani i do trećeg gola, ali Rebićev udarac iz penala odbranio je Rodić. Novinić je zabio utješni gol za goste. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.