Splitsko podzemlje u Beogradu: Otkriven identitet učesnika u tuči na "vječitom derbiju"
(Foto: Đorđe Kojadinović) Hrvatski mediji su saopštili imena osoba koje su sinoć učestvovale u tuči tokom utakmice Partizan - Crvena zvezda. Neki od njih imaju zavidan "rejting" u splitskom podzemlju.

Grobari jednom od pretučenih Splićana oteli ličnu kartu

Splitsko podzemlje u Beogradu: Otkriven identitet učesnika u tuči na "vječitom derbiju"

I dalje se ne stišavaju rekacije na sinoćnje incidente tokom beogradskog "vječitog" derbija. Nakon što je došlo do žestokog obračuna na južnoj tribini stadiona Partizana počele su i špekulacije o učesnicima istog.

Prve informacije iz srbijanskih medija su govorila da je došlo do tuče navijača Partizana i "kamufliranih" simpatizera Crvene zvezde. Nakon što su takvi navodi demantovani pojavile su se informacije da su u obračunu učestvovale zaraćene frakcije Grobara.
Ipak, ni takvi navodi, čini se, nisu u potpunosti tačni, s obzirom da su u tuči učestvovali i strani državljani, a da pri tome nikome nije jasno otkud oni tu.

Policiji i medijma su najzanimljiviji hrvatski državljani koji su se našli na južnoj tribini bivšeg stadiona JNA. Naime, nekoliko osoba koje su sinoć povrijeđene, i kasnije privedene, su iz Splita, a hrvatski Jutarnji list je sada otkrio njihova imena.
Kako saopštava Jutarnji list radi se o Ivanu Miškoviću, Stjepanu Mihoviloviću, Hrvoju Bakoviću, Jakovu Podrugu, Anti Firiću i Damiru Tovaroviću.

Najteže povrede je zadobio Ante Firić, koji je zadržan na liječenju u VMA zbog kontuzija glave, nagnječenja mozga i povreda šake. Damiru Tovareviću je dijagnosticirano nagnječenje mozga i lom vilice. Na VMA je boravio još jedan hrvatski državljanin ali mu nije pružena medicinska pomoć, jer je nakon pregleda napustio Vojnomedicinsku akademiju. Stjepanu Mihoviloviću je slomljen nos, dok je Jakov Podrug zadobio lakše povrede.

Kako navodi Jutarnji list niko od šestorice uhapšenih Splićana nije član navijačke grupe Hajduka, popularne Torcide, ali su dobro poznati tamošnjoj javnosti kao pripadnici kriminalnog podzemlja. Poznato je da je Damir Tovarović poznati hrvatski MMA borac, dok je jedan od sinoć uhapšenih Stjepan Mihailović 2012. godine dospio u žižu splitske javnosti, nakon bijega iz tamošnjeg zatvora u kojem je boravio zbog nekoliko pljački, a o tom slučaju je pisala Slobodna Dalmacija.

Pojedini srbijanski mediji su nakon saznanja da su uhapšeni građani Hrvatske došli do zaključka da ih je neko unajmio da izazovu nerede na stadionu Partizana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Partizana su preko Facebooka demantovali da je do tuče na južnoj tribini došlo zbog netrpeljivosti među određenim navijačkim grupama i paljenja zastava, te su poručili da je "Jug napadnut od strane domaćih izdajnika i hrvatskih plaćenika". Inače, navijači Partizana su došli do lične karte povrijeđenog Ante Firića, a fotografiju iste su podijelili na Facebooku:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi