Splitu bod protiv Lokomotive dovoljan za Evropu

HNL, 36. kolo

Splitu bod protiv Lokomotive dovoljan za Evropu

Edmir Škorić

Nogometaši Splita odigrali su neriješeno s Lokomotivom (1:1) U 36. kolu HNL-a i to im je bilo dovoljno da izbore nastup u Evropi.

Splitu je bio neophodan samo bod u susretu s Lokosima za plasman u Evropu. Iako su bili nadomak pobjede, crveni su na kraju remizirali.

Poveli su domaći pola sata prije kraja utakmice kada je Mate Bilić matirao gostujućeg golmana. Konačnih 1:1 postavio je Budimir nakon katastrofalne greške Kvesića.

Bilić je prethodno i u devetoj minuti zatresao mrežu gostiju iz Zagreba, no njegov gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Split je završio na četvrtom mjestu sa 52 boda, ali kako je drugoplasirana Rijeka osvojila Kup, tako ostaje jedno dodatno mjesto za Evropu. Dakle, u Evropu idu Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split.

HNL, 36. kolo:
Split - Lokomotiva 1:1 (Bilić 63/ Budimir 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.