Spominjao se kao novi Zmaj, igrao sa Suarezom u Ajaxu, danas u - Bjelorusiji

Sarajlija promijenio sredinu

Spominjao se kao novi Zmaj, igrao sa Suarezom u Ajaxu, danas u - Bjelorusiji

Pamtite li Darka Bodula? Kada je prije skoro deset godina kao velika nada bio dio slavnog Ajaxa spominjao se kao novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, i sam je priželjkivao poziv, međutim njegova karijera u međuvremenu se nije razvila onako kako se očekivalo.

Bodula je u prvu momčad Ajaxa uveo legendarni Van Basten, ali u holandskom timu nije baš igrao, pa su nakon dvije godine u Amsterdamu uslijedile selidbe po Portugalu, Austriji, Danskoj, Škotskoj, Rusiji... Danas je Bodul u Bjelorusiji, tamošnji mediji su objavili da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Shakhtjorom iz Soligorska koji je prošlu sezonu završio na drugom mjestu, odmah iza BATE Borisova.

"U svojoj karijeri sam uvijek donosio pogrešne odluke. Odlazio sam u lige koje mi baš i ne odgovaraju, gdje se ne igra tehnički nogomet, ali vrijeme ne mogu vratiti", požalio se Bodul.

Ovaj 30-godišnji napadač je rođen našoj zemlji, tačnije u Sarajevu, ali je početkom crnih devedesetih preselio u Austriju gdje je i odrastao. Ispričao je u prošlosti kako tokom rata s ocem nije imao kontakt...

"Došao je 1995. godine, nakon što smo ostali bez ikakva kontakta s njim. Nismo znali gdje je i šta je s njim. Jednog je dana samo osvanuo na vratima. Bio je to lijep trenutak. Rat neću nikada zaboraviti, no to nisu ugodne stvari. Ne volim o tome govoriti."

Umjesto za Bosnu i Hercegovinu, Bodul je na kraju zaigrao za Hrvatsku, ali njihovu mladu reprezentaciju koju je tada s klupe vodio Dražen Ladić.

U svojoj dosadašnjoj karijeri je pored Ajaxa igrao ranije još za Spartu Rotterdam, Sturm, Nacional, Altach, Dundee United, Amkar Perm i Enisey iz kojeg je ujedno i otišao u Shakhtjor Soligorsk.

Top Komentari

Bosnian King1
Sponzorisan text, j... Vas menadjer njegov
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi