Sponzor prijeti da neće PSG-u uplatiti ratu od 30 miliona eura: "Sezona se mora nastaviti"

U velikom su gubitku

Sponzor prijeti da neće PSG-u uplatiti ratu od 30 miliona eura: "Sezona se mora nastaviti"

E. Čaušević
Teme:

PSG bi zbog pandemije koronavirusa mogao ostati bez velike sume novca i to od strane jednog od glavnih sponzora.

Lanac hotela Accor je jedan od glavnih sponzora PSG-a, a njihov logo se nalazi na prednjoj strani dresa francuskog kluba. Međutim, pandemija koronavirusa je finansijski pogodila i kompaniju Accor.

PSG godišnje inkasira oko 65 miliona eura, a Accor novac isplati u dvije rate. No, kako piše Le Parisien Accor je zaprijetio da neće isplatiti drugu ratu od 30 miliona eura.

Rukovodstvo Accor hotela zaprijetilo je Parižanima da neće moći isplatiti novac ukoliko se sezona ne nastavi do 1. jula.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Isplaćujemo rate 1. januara i 1. jula. Prva je već isplaćena u iznosu od 35 miliona eura, ali drugu nećemo moći isplatiti ukoliko se sezona ne nastavi. Sponzori su u problemu ako sezona ne bude nastavljena, a to znači i da će klubovi ostati bez ogromnog novca. Sezona se jednostavno mora nastaviti", poručili su iz Accor hotela.

Accor ima hotele u 110 zemalja širom svijeta, a u čak 90 njih oni su u potpunosti zatvoreni zbog čega je ova kompanija na ogromnom gubitku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti