Sporazumni raskid ugovora Marinkovića i Slobode

Defanzivac napustio Tušanj

Sporazumni raskid ugovora Marinkovića i Slobode · Saznajemo

Defanzivac Marko Marinković više nije član FK Sloboda.

Kako saznajemo, danas je došlo do sporazumnog raskida između Slobode i ovog srbijanskog internacionalca koji je cijelo vrijeme nakon prekida sezone boravio u Tuzli zajedno sa saigračima.

Iako je stručni štab čvrsto računao na njegove usluge u eventualnom nastavku sezone kao i u sljedećoj sezoni, igrač je iz privatnih razloga insistirao na tome da se vrati u Srbiju i klub mu je teškog srca izašao u susret.

“Mogu potvrditi i reći da su generalni direktor i Uprava kluba bili krajnje korektni i da se sve ispoštovalo što je bilo dogovoreno", kaže Marinković, ne skrivajući da mu je žao zbog rastanka sa Slobodom, ali privatni razlozi su ipak bili neodgovodive prirode.

Podsjetimo, Marinković je došao pred sami početak drugog dijela sezone i do prekida izazvanog pandemijom, odigrao je veoma dobro susrete protiv Zrinjskog i Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz kluba poručuju da im je veoma žao radi rastanka sa igračem koji je bio uzoran i bez ikakvih incidenata, ali i da Marku prije svega žele da ostane zdrav u ovim teškim i neizglednim vremenima, kao i puno sreće u nastavku karijere.

Također, nisu isključili ni mogućnost da jednog dana Marinkovića ponovo vide na Tušnju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi