Sporazumno se razišli Džafić i Rudar Prijedor

Napadač napustio klub

Sporazumno se razišli Džafić i Rudar Prijedor

Mirza Džafić (31) nakon pola godine odlučio je sporazumno raskinuti ugovor sa premijerligašem Rudarom.

Tim iz Prijedora se ove sezone nalazi u velikim problemima i izgledno je da će u narednim danima veliki broj igrača napustiti klub, a prvi koji se odlučio na takav potez je iskusni napadač Mirza Džafić.

"Male su šanse da Rudar ostane u Premijer ligi BiH, ali svom bivšem klubu želim od srca da uspije u toj namjeri. Ja se vraćam u Njemačku i kao slobodan igrač moći ću lakše naći novi angažman", kazao je Džafić. 

Inače, Džafić je nekadašnji juniorski bh. reprezentativac koji je svoju karijeru počeo u njemačkom niželigašu Münchenu. Još je nosio dresove Grünwalda, Fürstenfeldbrucka, Unterhachinga, te Laktaša, GOŠK-a, Zvijezde i Rudara. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U protekloj polusezoni postigao je tri pogotka za Rudar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.