Sport i politika: Izraelski klub mijenja ime u čast Donalda Trumpa

Prije nekoliko godina su gostovali u BiH...

Sport i politika: Izraelski klub mijenja ime u čast Donalda Trumpa

Odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa da premjesti ambasadu SAD-a iz Tel Aviva u Jerusalem dočekana je sa oduševljenjem u glavnom gradu Izraela.

Osim toga što će jedan trg u blizini američke ambasade biti preimenovan u "Trumpov trg", i jedan od najvećih izraelskih klubova Beitar će promijeniti ime u čast kontroverznog američkog predsjednika.

Beitar je zvaničnim saopštenjem potvrdio da će se klub u budućnosti zvati "Beitar Trump Jerusalem", a tu odluku su donijeli vlasnik Eli Tabib i izvršni menadžer Eli Ohanai.

"Donald Trump je ispisao historiju i naš klub će se u njegovu čast zvati Beitar Trump Jerusalem. Sedamdeset godina Jerusalem čeka međunarodno priznanje, dok je predsjednik Donald Trump hrabrim potezom prepoznao Jerusalem kao vječni glavni grad Izraela. Pokazao je veliku ljubav prema izraelskom narodu i glavnom gradu, tedao Jerusalemu njegov zakoniti status", navedeno je u saopštenju.

Trumpova odluka o premještanju američke ambasade u Jerusalem je vrlo kontroverzna zbog straha da će se ovim potezom dodatno pogoršati odnosi Izraelaca i Palestinaca, koji oštro protestuju. 

Inače, Beitar Jerusalem je prije dvije godine u kvalifikacijama za Evropsku ligu izbacio Slobodu iz Tuzle.

Top Komentari

Benjamingst
Nema gorih ljudi nego iz Izraela... ovdje u USA ih meze vecinom a politika stiti tu genocidnu drzavu Izrael.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti