Sporting doveo Eliasa iz Atletica

Sporting doveo Eliasa iz Atletica

Edmir Škorić

Lisabonski Sporting je za po svoj način poslovanja rekordnih 8.8 miliona eura otkupio ugovor Eliasa od Atletico Madrida.

Brazilski veznjak potpisao je petogodišnji ugovor s Portugalcima, prema kojem je zeleno-bijelom dresu vjeran do 2016. godine, uz odštetnu klauzulu u njegovom ugovoru koja iznosi 40 miliona eura.

Elias je u Atletico stigao u decembru prošle godine iz Corinthiansa te je odigrao važnu ulogu u drugom dijelu sezone, no nije bio u planovima za novu sezonu kod trenera Gregorija Manzana, ponajviše zbog pravila o dozvoljenom dovođenju trojice igrača izvan EU. Potrebniji su Manzanu, očito, bili Miranda, Falcao i Salvio.

Sporting je trenutno 11. u ligi sa dva boda iz tri prvenstvene utakmice, a u grupnoj fazi Evropske lige igrat će protiv Lazija, Zuricha i Vasluija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.