Sporting s golom prednosti putuje u Ukrajinu

Sporting s golom prednosti putuje u Ukrajinu

Midhat Šljivak

Sporting iz Lisabona je u prvom četvrtfinalnom susretu Europa lige protiv Metalista na svom terenu stekao gol prednosti. Domaći fudbaleri su savladali ukrajinski tim rezultatom 2:1.

Veoma loše prvo poluvrijeme na stadionu Jose Alvalade nije donijelo gotovo ništa, osim nekoliko poluprilika, no bez većih uzbuđenja. Metalist je kontrolisao loptu, koju su u prvom poluvremenu imali više u svom posjedu.

Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru Sportinga. Već nakon pet minuta igre u nastavku Marat Izmailov je pogodio za vodstvo tima iz Lisabona od 1:0 nakon sjajne akcije Diega Capela. Trinaest minuta kasnije Emiliano Insua je iz slobodnog udarca pospremio loptu u mrežu Metalista za vodstvo od 2:0.

Pokušavao je Sporting do kraja doći i do trećeg gola, no na njihovu žalost nisu uspjeli, ali za propuštene šanse kazna je stigla u 90. minuti kada veliki gol za Metalist sa bijele tačke postiže Cleiton Xavier za konačan rezultat utakmice od 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 


Sporting 2-0 Metalist by tugagolo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.