SportSport.ba izabrao idealni tim 13. kola Lige 12

SportSport.ba izabrao idealni tim 13. kola Lige 12

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrane su utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba je izabrao idealni tim pomenutog kola.

Kenan Pirić (Sloboda) - U 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode su na Tušnju savladali Široki Brijeg, te su tako stigli do velika tri boda u borbi za Ligu za prvaka. Sloboda je slavila s minimalnih 1:0, a jedan od najzaslužnijih što je mreža tuzlanske ekipe ostala netaknuta je Kenan Pirić, koji je još jednom pokazao svoje kvalitete.

Ivan Stanić (Vitez) - Izabranici Slavena Muse u 13. kolu Premijer lige su prijatno iznenadili. U Doboju kod Kaknja savladali su domaću Mladost rezultatom 2:1. Na desnom boku Viteza sjajnu partiju je odigrao Ivan Stanić. U odbrani se isticao pravovremenim intervencijama, dok je i u napadu bio na visini zadatka.

Delimir Bajić (Radnik) - Aktuelni osvajač kupa Bosne i Hercegovine stigao je do velika tri boda kojima se učvrstio u gornjem dijelu tabele na gostovanju u Zenici. Jedini pogodak na susretu postigao je Marko Obradović, a odbrana Radnika djelovala je dobro. Iskusni Delimir Bajić posjetio je na najbolje dane, pa se s pravom našao u našem timu kola.

Slobodan Jakovljević (Zrinjski) - Derbi 13. kola Premijer lige BiH odigrali su u Mostaru Zrinjski i Sarajevo. Aktuelni prvak i lider premijerligaške karavane slavio je s minimalnih 1:0, a igrač susreta bio je stoper Plemića Slobodan Jakovljević. Izvanredno je Jakovljević odigrao u odbrani, a pored toga postigao je i pogodak koji je odlučio susret.

Aleksandar Subić (Sloboda) - Nekadašnji fudbaler Borca iz Banja Luke i Partizana odigrao je dobro u pobjedi Slobode nad Širokim Brijegom. U odbrani nije imao grešaka, a odbrani Širokog Brijega zadavao je probleme po lijevoj strani.

Miroslav Stevanović (Željezničar) - U malom gradskom derbiju Željezničar je na Grbavici savladao Olimpic (3:2). Plavi su bili raspoloženi u ofanzivi, a nekadašnji bh. reprezentativac je oduševio svojom izvedbom. Stevanović je postigao i divan pogodak i ukoliko nastavi sa ovakvim igrama ponovo će se naći na reprezentativnom spisku.

Anel Dedić (Vitez) - Velika tri boda osvojio je Vitez na gostovanju u Doboju kod Kaknja, a ponajbolji pojedinac susreta bio je Anel Dedić. Odigrao je dosta dobro, a svoju dobru partiju krunisao je pogotkom.

Zoran Milutinović (Krupa) - U duelu dvije ekipe koje su ove sezone ušle u viši rang slavila je Krupa s minimalnih 1:0. Metalleghe je imao više ode igre, propustio je nekoliko dobrih prilika što je Krupa znala kazniti. U posljednjim momentima susreta pogodak za pobjedu Krupe postigao je Zoran Milutinović, koji je bio najbolji pojedinac u redovima domaće ekipe.

Nemanja Bilbija (Zrinjski) - Ofanzivni fudbaler aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka igra u životnoj formi. Njegova statistika dovoljno govori, a rijetke su utakmice u kojima ovaj fudbaler nije postigao pogodaka ili upisao asistenciju. Tako je bilo i u derbiju protiv Sarajeva kada je upisao asistenciju za Jakovljevića.

Ivan Lendrić (Željezničar) - Napadač Željezničara je konačno posjetio na neke stare dane. Bio je konstantna opasnost po gol Olimpica. Dao je sve od sebe, a njegov trud nagrađen je sa dva pogotka.

Marko Obradović (Radnik) - Radnik iz Bijeljine je s minimalnih 1:0 savladao Čelik u Zenici. Igrač odluke je ponovo bio Marko Obradović. Osim Pogotka Obradović je konstantno prijetio Zeničanima, a i u defanzivi je odradio sve što je od njega trener tražio.

Trener kola: Slaven Musa (Vitez)

Igrač kola: Slobodan Jakovljević (Zrinjski)

10 bodova - Jakovljević

8 bodova - Stevanović

6- bodova - Obradović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4 boda - Dedić

2 boda - Lendrić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti