SportSport.ba izabrao idealni tim 4. kola Premijer lige

Mehmedagić igrač kola, Musemić trener

SportSport.ba izabrao idealni tim 4. kola Premijer lige

Edmir Škorić

U srijedu su odigrane utakmice četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željo je poražen na Tušnju od Slobode s 2:0, Sarajevo se mučilo i slavilo protiv Krupe s 3:2, pa je ovaj put tim kola u izboru portala SportSport.ba bez igrača iz plavog ili bordo tima.

Redakcija najčitanijeg sportskog portala birala je najboljih 11 u ovom kolu, a nekako je bilo lako izabrati trenera kola - Husrefa Musemića.

Antonio Soldo (Široki Brijeg) - Golman Širokog Brijega bio je sjajan u meču protiv Zrinjskog i jedan je od zaslužnijih što Plemići nisu dali još bar jedan gol i došli do pobjede. Spašavao je neke situacije u kojima se činilo da će gosti zabiti pogodak, te je s pravom najbolji golman u četvrtom kolu.

Ivan Stanić (Vitez) - Mladi bek Vitežana odigrao je dobru utakmicu, odrađivao maksimalno dobro poslove  na desnoj strani i ovaj Zeničanin je također zaslužan za pobjedu Viteza nad Metallegheom, a trener Boris Pavić očekuje i u nastavku sezone njegove briljantne partije. Obzirom da mu je tek 20 godina, igrač je koji obećava.

Aldin Džidić (Sloboda) - Od dolaska iz Čelika ovog ljeta, Džidić se odmah nametnuo kao jedan od igrača bez kojih Husref Musemić neće crtati formaciju u iole važnijoj utakmici. Njegovo iskustvo zasigurno puno znači Slobodi i to se vidjelo u duelu protiv Željezničara, koji nije uspio da pogodi na Tušnju.

Haris Mehmedagić (Sloboda) - Džidić je odigrao vrhunsku partiju protiv Želje, a fantastičan je bio pogotovo Mehmedagić, koji je doslovno "strpao u džep" ubojitog Željinog napadača Ivana Lendrića. Čistio je sve lopte u šesnaestercu Tuzlaka, borben svih 90 minuta, bez greške. Zato smo ga i izabrali za igrača kola.

Senad Karahmet (Mladost) - Mladost je izvuk dobar rezultat u Bijeljini u meču bez golova. Ova utakmica bila je izuzetno teška, igralo se po nemogućim uslovima (jaka kiša), a Karahmet ofanzivcima Radnika, barem sa svoje strane, nije dozvolio da naprave nešto više i da dođu do gola.

Ivan Peko (Zrinjski) - Peko je dao gol bivšem klubu na Pecari, za vodstvo aktuelnog prvaka, a pored toga, njegova uloga u timu Vinka Marinovića bila je jako važna. Peko je bio rastrčan, dijelio je lopte, pogodio - dovoljno da bude u našem timu kola.

Nemanja Stjepanović (Sloboda) - Uz stopere Slobode, u timu kola po izboru SportSport.ba smjestio se i Stjepanović, koji je protiv Želje postigao eurogol. Nije gol jedino što ga je smjestilo u timu kola - jednostavno je odigrao kvalitetno i čisto, bez grešaka.

Rijad Kobiljar (Olimpic)  Premda ima 20 godina, i iako igra Olimpicu, ekipi koja ne stoji najbolje ove sezone u Premier ligi, pruža zavidne partije. U meču protiv Čelika Olimpic je upisao prvu pobjedu (3:0), a Kobiljar je postigao gol u 83. minuti. Prethodno je asistirao Mahoviću kod drugog gola. 

Mladen Veselinović (Sloboda) - Uz Amera Ordagića, jedan od važnijih igrača Slobode u posljednje vrijeme i pokretačka snaga crveno-crnih. U duelu sa Željezničarom postigao je zaista lijep pogodak glavom na ubačaj Ordagića, a ostatak utakmice odradio na najbolji mogući način.

Elvir Koljić (Krupa) - Koljić je s pet golova prvi strijelac Premijer lige. Krupa je po ulasku u Premijer ligu počela da pruža sjajne partije, a Koljić je prvo ime Krupljana. Na Koševu je postigao pogodak, imao još jednu sjajnu priliku i samo Adilović je 'kriv' što nije postigao još jedan gol.

Ivan Baraban (Široki Brijeg) - Maestralna partija Barabana u derbiju protiv Zirnjskog. Postigao je pogodak za 1:1, donio Širokom vrijedan bod, ali također bio najveća opasnost po aktuelene prvake tokom svih 90 minuta.

Igrač kola: Haris Mehmedagić (Sloboda)
Trener kola: Husref Musemić (Sloboda)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SportSport.ba igrač lige, 4. kolo:

IME I PREZIME KLUB BODOVI
Haris Mehmedagić Sloboda 10
Rijad Kobiljar Olimpic 8
Mladen Veselinović Sloboda 6
Ivan Baraban Široki 4
Ivan Peko Zrinjski 2

SportSport.ba igrač lige, ukupan poredak:

ime i prezime klub bodovi
Haris Mehmedagić Sloboda 10
Haris Duljević Sarajevo  10
Jasmin Mešanović Zrinjski 10
Siniša Dujaković Metalleghe 10
Sulejman Krpić Sloboda 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi