SportSport.ba izabrao idealni tim 8. kola Premijer lige

SportSport.ba izabrao idealni tim 8. kola Premijer lige

E. Škorić

Proteklog vikenda odigrano je svih šest utakmica osmog kola Premijer lige BiH.  

Željezničar je savladao Krupu s 2:1, Sarajevo je trijumfovalo u Vitezu s 1:0, Zrinjski je bio bolji od Čelika sa 4:0, dok je Široki s 3:1 bio bolji od Metalleghea. Također, Olimpic je na Otoci poražen od Radnika, dok su Sloboda i Mladost remizirali rezultatom 1:1.

Redakcija najčitanijeg sportskog portala u BiH i ovoga puta je izabrala jedanaest najboljih. 

Antonio Soldo (Široki Brijeg) - Široki je na Pecari bio bolji od Metalleghea, a uz dvostrukog strijelca Wagnera, sjajan je bio i Soldo, koji je branio fantastično 90 minuta, iako je primio jedan pogodak. S nekoliko odbrana 'natjerao' nas je da ga svrstamo u tim kola.

Marin Galić (Mladost DK) - Mladi desni bek iz kola u kolo pruža sve bolje partije. U remiju Mladosti na Tušnju protiv Slobode ponovo je pružio dobru partiju, kako u defanzivi, tako i u ofanzivi i zasluženo se našao u timu kola. 

Slobodan Jakovljević (Zrinjski) - Iskusni stoper Zrinjskog odradio je kvalitetno 90 minuta, mada nije imao previše posla, pošto je Čelik bio potpuno nemoćan u  Mostaru. Bivši igrač Radnika pokazao se kao pravo pojačanje za aktuelnog prvaka, koji i ove sezone briljira.

Saša Novaković (Sarajevo) - Novaković je ovoljetno pojačanje bordo tima i sjajno se snašao  u novom klubu. Maksimalno se zalaže na utakmicama, a u Vitezu je odigrao dobru utakmicu, te je pomogao Sarajevu da se kući vrati s tri boda i netaknute mreže.

Srđan Stanić (Željezničar) - Prva utakmica za Stanića poslije dosta vremena, ali pokazao je da nije ispao iz takmičarske forme. Čini se da je s njim Željo riješio pitanje lijevog beka.

Demir Peco (Radnik) - Radnik je slavio važnu pobjedu na Otoci protiv Olimpica, a Peco odigrao fantastičan meč. Nije se upisao u strijelce, no imao je dvije asistencije i nekoliko sjajnih prodora, što je i više nego dovoljno da zauzme mjesto u timu kola.

Aladin Šišić (Mladost) - Šišić ove sezone igra sve bolje i bolje, a protiv Slobode u Tuzli postigao je sjajan pogodak za važan bod Kakanjaca. 

Tomislav Tomić (Zrinjski) - Zrinjski igra sve  bolje, a Tomić, kao i prošle sezone, kvalitetan i nezaustavljiv za protivničke odbrane.  U meču protiv Čelik u kojem su Plemići dominirali, Tomić je postigao četvrti pogodak. 

Ognjen Todorović (Zrinjski) - Kao i Tomić, protiv Čelik ofanzivno radio sjajan posao. Njegov pogodak je donio Zrinjskom vodstvo u devetoj minuti, a do kraja su domaći zabili još tri gola.

Wagner (Široki Brijeg) - Brazilski majstor i u poznim godinama igra na visokom nivou. Domaćin se mučio protiv Metalleghea, a onda je u nastavku Wagner postigao dva gola, te je asistirao za treći. Bez dileme i igrač kola.

Marko Obradović (Radnik) - Jedan od kvalitetnijih igrača Radnika, ali i lige, nastavlja tamo gdje je stao na kraju prošle sezone. Obradović je u meču na Otoci protiv Olimpica postigao pogodak i odigrao sjajan meč.

Igrač kola: Wagner (Široki Brijeg)
Trener kola: Nebojša Milošević (Radnik)

SportSport.ba igrač lige, 8. kolo:

IME I PREZIME KLUB BODOVI
Wagner Santos Lago Široki Brijeg 10
Demir Peco Radnik 8
Ognjen Todorović Zrinjski 6
Aldin Šišić Mladost 4
Tomislav Tomić Zrinjski  2

SportSport.ba, ukupni poredak:

ime i prezime klub bodovi
Anel Husić Mladost 20
Tomislav Tomić  Zrinjski  18
Jasmin Mešanović Zrinjski 16
Haris Duljević Sarajevo  10
Haris Mehmedagić Sloboda 10

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti