SportSport.ba izabrao pet najboljih golova 14. kola

Makazice Mešanovića za pamćenje

SportSport.ba izabrao pet najboljih golova 14. kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na šest odigranih utakmica postignuto je 16 pogodaka. 

Najviše golova viđeno je na Otoci gdje je Zrinjski s visokih 5:0 deklasirao Olimpic. Sarajevo je na Koševu s 4:0 bilo bolje od Čelika, a četiri gola viđena su i susretu Radnika iz Bijeljine i Krupe (3:1). Dva kola postignuta su na Piroti gdje je Metalleghe rezultatom 2:0 bio bolji od Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Jedan gol je viđen je u derbiju kola između Širokog Brijega i Željezničara (1:0), a jedini susret završen bez golova bio je onaj između Viteza i Slobode. 

Četrnaesto kolo Premijer lige BiH donijelo je nekoliko fantastičnih golova, a ovo je najboljih pet. 

5. Nermin Crnkić (Sarajevo-Čelik 4:0)

Ekipa  Sarajeva istrčala je prelijepu kontru protiv Čelika. Pola gola pripada Harisu Duljeviću koji je pretrčao pola terena i lijepim pasom uposlio Crnkića koju je loptu gurnu pored golmana Čelika. To je bio drugi Crnkićev gol na jučerašnjem meču.


4. Ognjen Todorović (Olimpic-Zrinjski 0:5)

Predivan pas Mešanovića iskoristio je Todorović. Bilbija je dodao Mešanoviću, koji je dodao loptu Todoroviću. Jedan od najboljih fudbalera Zrinjskog je odlično ušao u prostor i rutinsku lobirao Bandovića za konačnih 5:0.



3. Wagner (Široki Brijeg-Željezničar 1:0)

Derbi 14. kola lijepim golom odlučio je legenda Premijer lige BiH, Wagner. Čorić je ubacio loptu u kazneni prostor, a Wagner je u padu glavom pogodio mrežu gostiju. 

2. Dušan Martinović (Radnik Bijeljina-Krupa 3:1)

Sjajan gol postigao je Martinović. Obradović je u kaznenom prostoru dobio zračni duel, a na loptu je natrčao Martinović. Udarac volejem odsjeo je ispod desne prečke i golman Krupe nije imao nikakve šanse. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


1. Jasmin Mešanović (Olimpic-Zrinjski 0:5)

Napadač Zrinjskog postigao je najljepši gol ovog kola. Nemanja Bilbija izveo je korner, a loptu je s prve stative prebaci Petrak, a na drugoj stativi ju je makazicama dočekao Jasmin Mešanović, koji je sjajno pogodio s 6-7 metara od gola Bandovića. Ovo je definitivno gol koji se ne viđa često na bh. terenima. 



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi