Barcelona ima MSN, a Zrinjski BMT trojac

Sjajna statistika ofanzivaca Zrinjskog

Barcelona ima MSN, a Zrinjski BMT trojac

A. Beganović

Odigrano je 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je aktuelni prvak Zrinjski peticom počastio najmlađeg sarajevkog premijerligaša.

Izabranici Vinka Marinovića bez većih problema rezultatom 5:0 savladali su Olimpic na Otoci, a u dresu mostarske ekipe ponovo su briljirali Jasmin Mešanović, Nemanja Bilbija i Ognjen Todorović.

Fenomenalni trojac Plemića još jednom je bio je nezaustavljiv za protivničke odbrane. Todorović je upisao dva pogotka i asistenciju, dok su Mešanović i Bilbija upisali po pogodak i asistenciju.

Međutim, nisu Mešanović, Bilbija i Todorović samo na Otoci briljirali, a pogled na njihovu statistiku možda i otkriva zbog čega je Zrinjski već krajem oktobra na korak do odbrane naslova.

U dosadašnjih 14 kola pomenuti trojac postigao je 17 pogodaka (Mešanović sedam, Bilbija i Todorović po pet), a čak sedam bh. ekipa (Željezničar, Sloboda, Mladost, Vitez, Metalleghe, Olimpic i Čelik) postiglo je manje golova od njih trojice, dok je Sarajevo postiglo isto pogodaka kao i Mešanović, Bilbija i Todorović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajnom golgeterskom učinku BMT trio dodao je i respektabilnih 14 aistencija u 14 odigranih kola. Bilbija je osam puta asistirao, a Todorović i Mešanović po tri puta. Sveukupni učinak kojim se rijetko koji ofanzivni trio u historiji Premijer lige može pohvaliti.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti