SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 17. kola

Pet najljepših golova

SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 17. kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest odigranih utakmica postignuto je 14 golova. 

Najviše pogodaka viđeno je u derbiju kola, u kojem je Željezničar u Mostaru savladao Zrinjski rezultatom 4:0. Tri gola viđena su u pobjedi Mladosti iz Doboja kod Kaknja protiv Olimpica rezultatom 3:0. Sloboda je rezultatom 2:0 bila bolje od Čelika u Zenici, a istim rezultatom Sarajevo je na Pirotu savladalo ekipu Metalleghea. Radnik je podijelio bodove s Vitezom (1:1), a Krupa je na domaćem terenu minimalnim rezultatom bila bolje od Širokog Brijega. 

I ovo kolo donijelo je nekoliko prelijepih pogodaka na bh. terenima, a ovo je najljepših pet. 

5. Anel Husić (Mladost DK-Olimpic 3:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aladin Šišić sjajno je prošao po desnoj strani odbrane Olimpica i ubacio loptu u peteraca. Nakon ubačaja najbolje se snašao Husić koji je neometan pogodio mrežu 

Vidi video!


4. Asim Zec (Čelik-Sloboda 0:2)

Asim Zec je majstorski pogodio za Slobodu. Provukao se iza odbrane Čelika i prekrasno lobirao domaćeg golmana koji je izašao na 11 metara. 

Vidi video!

3. Elvis Sarić (Metalleghe-Sarajevo 0:2)


Sarić je sa sjajno izvedenim slobodnjakom probio odbranu Metalleghea. Sa oko 20 metara Sarić je prebacio živi zid Jajčana, a golman je mogao samo gledati kako lopta ulazi u mrežu. 

Vidi video!

2. Mersudin Ahmetović (Metalleghe-Sarajevo 0:2)

Sarić je prošao svog čuvara, dodao loptu Ahmetoviću koji je loptu sjajno primio, okrenuo se i sjajnim šutem matirao Fejzića.

Vidi video!

1. Samir Bekrić (Zrinjski-Željezničar 0:4)

Gol kola pripada Bekriću.  Stevanović je ubacio, a Stojkić je glavom izbacio loptu samo na vrh šesnaesterca. Na loptu je natrčao Bekrić, koji ju atraktivnim volejem šalje u mrežu Zrinjskog. Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi