Spreman Dream team za London

Spreman Dream team za London

Zvijezde NBA lige Kobe Bryant, Lebron James i Dwight Howard predvode širi popis igrača koji će konkurirati za nastup u američkoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Londonu.

Na popisu se nalaze imena 20 košarkaša, a na OI će putovati njih 12. Među pozvanima je i osam košarkaša koji su prije četiri godine osvojili zlato na OI u Pekingu, te desetorica koja su osvojila naslov svjetskog prvaka prije dvije godine u Turskoj.

Spisak reprezentacije SAD: LaMarcus Aldridge (Portland), Carmelo Anthony (New York Knicks), Chauncey Billups (Los Angeles Clippers), Chris Bosh (Miami), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Tyson Chandler (New York Knicks), Kevin Durant (Oklahoma City), Rudy Gay (Memphis), Eric Gordon (New Orleans), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Dwight Howard (Orlando), Andre Iguodala (Philadelphia), LeBron James (Miami), Kevin Love (Minnesota), Lamar Odom (Dallas), Chris Paul (Los Angeles Clippers), Derrick Rose (Chicago), Dwyane Wade (Miami), Russell Westbrook (Oklahoma City), Deron Williams (New Jersey).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti