Spremni smo za "bitku"

Bh. rukometaši poručuju

Spremni smo za "bitku"

Adnan Beganović, foto: Dejan Miholjčić

Utakmica "generacije" svakim trenom je bliže. Samo nekoliko sati nas dijeli od početka duela naše rukometne reprezentacije i Srbije, a nadamo se da ćemo se večeras u 22 sata radovati i spremati za "meč loptu" u "Čairu".

Za istorijsku utakmicu sve je spremno. Pobjeda nas ostavlja u igri, poraz najvjerovatnije znači "zbogom" Evropskom prvenstvu 2010 godine u Austriji. Večerašnja utakmica je ispit zrelosti za naše momke ali i za navijače koji će ispuniti "Skenderiju".
Selektor našeg tima i svi rukometaši obećali su ostaviti srce na terenu i učiniti sve da dođemo do trijumfa. Sportska javnost očekuje pobjedu, navijači, ljudi u Bosni i Hercegovini žive za utakmicu i sa velikim nestrpljenjem i zebnjom očekuju njen početak i kraj. Pobjeda "malim" ljudima predstavlja mnogo više od dva boda i zato smo duboko uvjereni da će večeras naši reprezentativci dati sve od sebe.

"Očekujem tešku utakmicu. Atmosfera u timu je sjajna i to mi daje nadu. Momci željno iščekuju početak meča. Najbitnije je zaustaviti njihovu kontru i polukontru, a ukoliko to uspijemo bićemo na pola puta. Koliki god da su favoriti, imaju svoje slabosti koje su iskazali na Svjetskom prvenstvu u pojedinim utakmicama, zato se nadam da ćemo pobjediti», rekao je pivot naše reprezentacije, Muhamed Toromanović, za SportSport.ba.

"Mislim da će meč biti težak i psihički napeta. Koliko god se trudili da izbrišemo i zaboravimo našu bližu prošlost, teško je od toga pobjeći. Ne smijemo razočarati našu fantastičnu publiku i moramo dati sve od sebe da pobjedimo. Iako mislim da ove utakmice neće odlučiti putnika za Austriju veoma je bitno zabilježiti pobjedu. Nakon teške povrede vraćam se polako i učiniću sve da danas opravdam ukazano povjerenje", istakao je Adnan Jaškić, desno krilo naše reprezentacije.

Važno je kazati da je najavljena velika kontrola pri ulasku u dvoranu. Do samog ulaza u dvoranu, biće postavljena dva redarska punkta, a biće oduzeti tvrdi predmeti (upaljači, kovanice, ključevi..).


Navijači iz Goražda na tribinama
Po mnogima najbolji navijači Premijer lige BiH u rukometu, Goraždani, večeras će bodriti našu najbolju selekciju u veoma važnom ogledu protiv Srbije.
Goraždani će organizovanim prevozom doći u Sarajevo. Polazak je planiran u 16 sati ispred gradske dvorane “Mirsad Hurić”, a cijena prevoza u koju je uključena ulaznica za susret iznosi 22 KM.

















Naš fotoreporter bio je na sinoćnjem treningu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.