"Spremni ulazimo u proljetni dio sezone"

Juniori Veleža vrijedno rade

"Spremni ulazimo u proljetni dio sezone"

S. Mlaćo

Juniori Veleža su jesenji dio takmičenja u Premijer omladinskoj ligi BiH završili na 9. mjestu sa 17 bodova (5 pobjeda, 2 remija, 6 poraza, gol razlika 16:29).

Trener „U-19“ tima Mostaraca Alen Pajić o dosadašnjem dijelu takmičenja kaže:

"Prošlu sezonu smo igrali u Federalnoj ligi gdje protivnici nisu baš toliko kvalitetni kao rangu u kojem sada nastupamo. Bili smo prvaci i plasirali se u Premijer ligu gdje sezonu nismo otvorili na najbolji način. Vezali smo u startu tri poraza, a i protivnici su bili teški. Kasnije smo se adaptirali na ovaj nivo takmičenja i počeli smo da ostvarujemo bolje rezultate.“

Pripreme juniora Veleža protiču prema planu i programu:

"Vrijeme je bilo odlično u Mostaru, tako da nismo imali smetnji u pripremama za nastavak sezone. Momci su svoje zadatke odradili dobro. Odigrali smo i 6 kontrolnih utakmica i spremno ćemo ući u proljetni dio sezone“, kaže Pajić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Cilj nam je da budemo u sredini tabele, ali isto tako gledamo da što više igrača spremimo za prvi tim. Što bolji plasman ostvarimo bićemo zadovoljniji i važno je da ekipa igra jake utakmice, a ova liga to i garantuje.“

U listu strijelaca u ekipi Veleža ove sezone su se upisali: Anes Agović, Azer Hebibović i Iris Mandžuka (po 2 gola), te Ajdin Bajraktarević, Deni Brkan, Amer Halilović, Armin Maksumić, Maid Mrgan, Benjamin Pranjga, Adis Puce i Edis Rahimić (po 1 gol).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi