Veliki talenat napušta fudbal u 20. godini

Vijest šokirala mnoge

Veliki talenat napušta fudbal u 20. godini

Haris Zilić

Neočekivane vijesti stigle su iz Atine i iznenadile su mnoge.

Grčki fudbaler Spyros Tzavidas odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 20. godini zbog zdravstvenih razloga.

Tzavidas je važio za jednog od najvećih talenata u Grčkoj, bio je velika nada Panathinaikosa, a u tekućoj sezoni postigao je šest golova u juniorskoj ligi u Grčkoj.

Za omladinske selekcije Grčke skupio je šest nastupa, trebao je i debitovati za U21 selekciju, ali došao je trenutak koji je sve iznenadio.

"Napuštam profesionalni fudbal zbog zdravstvenih problema i ne bih u detalje. Želim da se svima zahvalim koji su bili uz mene, a posebno mom klubu Panathinaikosu. Vidjet ćemo kako ću u budućnosti nadomjestiti ljubav prema fudbalu", rekao je Tavidas, a svoju odluku potvrdio je i putem društvenih mreža.

Potražite više informacija na temu Super League:

Interesantno, pomenuti fudbaler je još kao kadet bio na meti Arsenala, a krasila ga je raznovrsna igra u napadu gdje je mogao pokrivati više pozicija. Igrao je kao krilo, špic, polušpic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi