Sramotan potez sportske kompanije nakon tragedije

Povećali cijene dresova Chapecoensea

Sramotan potez sportske kompanije nakon tragedije

Endin Čaušević

Velika tragedija desila se jučer u Kolumbiji gdje je poginulo 76 osoba nakon avionske nesreće.

U avionu su većinom bili fudbaleri i članovi brazilskog Chapecoensea, a samo trojica uspjela su preživjeti. Ova tragedija potresla je cijeli svijet, ali nevjerovatno je da ima onih koji se žele obogatiti na račun ove nesreće.

Naime, jedna južnoamerička kompanija koja se bavi prodajom dresova klubova u Južnoj Americi šokirala je cijeli svijet. Ova internet prodavnica je najveća i najpopularnija što se tiče prodaje dresova, ali sumnjamo da će to ostati tako nakon svega.

Čelni ljudi kompanije sportske opreme na svojoj zvaničnoj internet stranici prodaju dresove online, a do jučer dres Chapecoensea koštao je 159 brazilskih reala (50 eura). Nakon tragedije koja se desila u Kolumbiji u kojoj je poginula većina fudbalera ove ekipe, dres Chapecoensea sada košta skoro 70 eura, odnosno 249 brazilskih reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi