Sramotne scene u Hrvatskoj! Sudija nasrnuo na 14-godišnjeg igrača Hajduka
Glavnom sudiji se nisu svidjeli prigovori 14-godišnjeg igrača

Incident se desio nakon završetka utakmice

Sramotne scene u Hrvatskoj! Sudija nasrnuo na 14-godišnjeg igrača Hajduka

S. Pašalić

U Hrvatskoj se nakon završetka utakmice pionira Osijeka i Hajduka desio nesvakidašnji incident.

Utakmica finala kupa Hrvatske se igrala u Slavonskom Brodu, a Osijek je slavio sa 3:2, ali je utakmica pala u drugi plan.

Kako prenose hrvatski mediji, dojam je bio da je glavni sudija Ante Čuljak "navlačio" za Osijek što je izazvalo bijes kod navijača Hajduka koji su mu imali šta za reći nakon utakmice.

On je ostao nijem na njihove uvrede, ali je zato odlučio da nasrne na igrača Hajduka koji ima samo 14 godina.

Hajduk se nakon svega oglasio sa saopštenjem:

"Još jednom, po ko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u direktnom televizijskom prjenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk insistira na sistemskim i korjenitim promjenama u sudijskoj organizaciji"

"Nažalost, ovaj put dužni smo reagovati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka"

"U navedenom susretu sudija Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tom neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača"

Pitamo odgovorne u sudijskoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva. Je li to taj pravedniji nogometni sistem i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno?"

"Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima?"

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija"

"Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obaveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli"

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Laz da je nasrnuo a Mali mu se napsovao
2 0
Dobojlija
Eh ,da je Ibra ovdje vidio bi ovaj tzv sudac svoje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi