Sramotni susret Kasimpaše i Bešiktaša biće ponovljen

Fudbalski savez Turske donio odluku

Sramotni susret Kasimpaše i Bešiktaša biće ponovljen

Adnan Beganović

Susret 15. kola turskog fudbalskog prvenstva između Kasimapše i Bešiktaša biće ponovljen, saopštili su iz Fudbalskog saveza Turske.

Podsjetimo, Kasimpaša je 15. decembra savladala Bešiktaš sa 2:1, no susret je obilježen s nekoliko bizarnih situacija. Bešiktašu su u 82. minuti isključena dva fudbalera zbog sukoba s huliganom koji je utrčao na teren i na travnjak oborio Manuela Fernandesa.

Fudbaleri Kasimpaše su odmah uhvatili huligana, ali pravdu su odlučili dijeliti i fudbaleri Bešiktaša, tačnije Ramon Motta i Hugo Almeida, te su obojica ranije morala pod tuš.

Međutim, to nije bilo sve, odnosno još bizarnija situacija desila se u prvom poluvremenu kada je odbrambeni fudbaler Kasimpaše Ryan Donk zaustavio Almeidu u napadu tako što mu je pod noge bacio loptu koju je neko vrijeme držao u ruci. Upravo zbog ovoga je Bešiktaš uložio žalbu, a danas je odlučeno da susret bude ponovljen.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.