Sramotno: Navijači Bayerna napali slijepca

Veliki neredi uoči utakmice u Gelsenkirchenu

Sramotno: Navijači Bayerna napali slijepca

Njemački mediji uspjeli su 'zataškati' velike nerede koji su izbili uoči utakmice Schalkea i Bayerna, koja je prije dvadesetak dana odigrana u Gelsenkirchenu.

Ipak, u javnost su procurile informacije koje nikako ne idu na obraz navijačima najvećeg njemačkog kluba, koji su na ovom gostovanju napravili jedan sramotan potez.

Naime, veća skupina navijača bavarskog kluba se sukobila s navijačima Schalkea pri ulasku na Veltins-Arenu, a u neredima je sudjelovalo čak 400 ljudi.

Navijači Bayerna su napadali sve pred sobom, a nisu poštedjeli čak ni jednog desetogodišnjeg dječaka, kao ni slijepca, koji je uslijed pretrpljenih udaraca ostao bez daha.

Policija i dalje radi na cijelom slučaju, a njemački Bild navodi da je u haosu ukupno 198 ljudi zatražilo ljekarsku pomoć. Njemačka javnost ne može da vjeruje da su organi reda dopustili tako veliki sukob, a situacija iz Gelsenkirchena je dokaz da se čak i u uređenim fudbalskim zemljama dešavaju navijački problemi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.