Srbi nas hvale, ali i dolaze po bodove
Momir Ilić, uvijek opasan

Iz komšijskog tabora

Srbi nas hvale, ali i dolaze po bodove

Adnan Beganović

Istorijski dvomeč naše rukometne reprezentacije sa Srbijom sve je bliže. Važnost meča ali i nedavna prošlost ovim susretima dali su veliki značaj, kako u medijima naše države tako i u medijima našeg istočnog susjeda.

Rukometaši Srbije pripremaju se u Beogradu, a gotovo svi prema našoj reprezentaciji imaju respekt ali isto tako su uvjereni da će nakon ovih utakmica oni "čekirati" vize za Austriju.

"Mislim da je ovaj dvomeč presudan. Znamo da ćemo u slučaju dve pobede biti skoro sigurni učesnici Evropskog prvenstva. Činjenica je da nemamo mnogo vremena za pripreme, ali nas očekuju dve važne utakmice i mislim da možemo da odigramo dobro i ispunimo naš cilj", rekao je desnokrilni rukometaš Srbije Rajko Prodanović za srbijanske medije i dodao:

"Bosna i Hercegovina gaji balkanski stil rukometa. Ima ekipu koja jača iz utakmice u utakmicu, tako da moramo da uđemo maksimalno spremni i da se potrudimo da ih dobijemo".

Nikola Kojić, saigrač našeg Mirsada Terzića u slovenskom Celju, također je pohvalio našu reprezentaciju te izrazio nadanje da će utakmice proći bez incidenata na tribinama.

"Bosna svakako ima ozbiljnu reprezentaciju. Vidim da svi govore da smo mi veliki favoriti. Ipak, Bosna je pokazala da sa svakim može da igra dobro. Sa druge strane, imaju dosta padova, ali to se i nama često dešava i zato je bitno da se što bolje spremimo i odigramo dve kvalitetne utakmice", rekao je Kojić za B92.

Kojić je još jednom uputio apel navijačima obe ekipe na fer i sportsko navijanje jer on smatra da bi nekakvi incidenti samo bacili mrlju na sportski spektakl.

Kapiten reprezentacije Srbije, Ratko Nikolić, istakao je da očekuje teške utakmice ali da se nada da će oni biti ti koji će se na kraju radovati.

"Očekujem dve teške utakmice, a pogotovo će prva u Sarajevu biti važna. Bosna ima kvalitetnu ekipu, ali ako odigramo sa 100 odsto mogučnosti, doći ćemo do dobrog rezultata. Jedva čekamo da nastavimo sa ciklusom koji smo počeli pre dve i po godine i da ga zaokružimo plasmanom na Evropsko prvenstvo", rekao je kapiten srbijanske reprezentacije za medije napih istočnih susjeda.

Sve u svemu, nakon izjava srbijanski reprezentativaca možemo reći da nas hvale ali i da dolaze po bodove u Skenderiju. Nadamo se da će u četvrtak u 22 sata imati još više rijeći hvale za našu igru, te da ćemo mi rasterečeni putovati u Niš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.