Srpski vapaj iz Njemačke zbog UEFA-ine odluke: "Albanci mogu, a mi ne možemo"

Navode da se radi o dvostrukim aršinima

Srpski vapaj iz Njemačke zbog UEFA-ine odluke: "Albanci mogu, a mi ne možemo"

Admin Čaušević

Mediji u Srbiji su jako nezadovoljni odlukom koja je UEFA donijela pred utakmicu sa Engleskom i navode da se radi o dvostrukim aršinima jer je Albancima dopušteno ono što je Srbima zabranjeno.

Navijači Srbije u Gelsenkirchenu sa dosta optimizma dočekuju utakmicu protiv Engleske i vjeruju u pozitivan rezultat. Atmosfera na ulicima je vesela, a tako će zasigurno biti i na tribinama.

I navijačke skupine srbijanskih klubova su bili u akciji tako su Delije otele određene zastave Englezima, dok su Grobari kao mete odredili Albance te su također uspješno obavili planirano.

Ipak, iz Njemačke stižu vijesti koje se baš i neće svidjeti navijačima Srbije, a izvještaji srbijanskih medija o odluci UEFA-e se mogu opisati kao vapaj.

Dvostruki aršini UEFA: Može "UČK", a ne može "Kosovo je Srbija", jedan je od naslova nakon što je UEFA dozvolila unošenje isključivo zastava Srbije i obilježja fudbalskog saveza te zemlje.

"Fudbalski savez Srbije obavještava sve naše navijače da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelsenkirchenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije. Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion", saopšteno je iz FS Srbije.

Oglasi

Na utakmici Italija - Albanija mogle su se vidjeti zastave Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), dok su neki navijači bili odjeveni u vojnu uniformu.

Sa druge strane Srbi neće imati pravo unijeti prepoznatljive banere na kojim piše "Kosovo je srce Srbije" ili na kojim je mapa Srbije sa Kosovom i to je ono što ih posebno boli.

Većina tih banera se može vidjeti na ulicama Gelsenkirchena u sklopu navijačkog zagrijavanja za utakmicu pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će izgledati tribine sa navijačima Srbije.

Inače, među nekoliko hiljada pristalica Orlova vlada euforija te se uglavnom slušaju narodne srpske pjesme, dok se ponekad i zaigra kolo.

Podsjećanja radi, utakmica Engleska - Srbija počinje u 18 sati. Očekuje se da Englezi brojčano nadjačaju Srbe na tribinama pošto ih je također dosta stiglo u Gelsenkirchen.

Top Komentari

bk123
Jednostavno Kosovo je nezavisna država i logicno je samim time da Kosovo nije Srbija
7 0
Mostarac94
Hoce ovi srbi ikad prestat bit bolesni? Jbte ponesi zastavu kakvo kosovo kakvi bakraci
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi