Lešinari i Delije oduzeli transparente navijačima Engleske
FOTO: Twitter

"Vrela" noć u Gelsenkirchenu

Lešinari i Delije oduzeli transparente navijačima Engleske

Haris Zilić

Zakuhava se u Gelsenkirchenu pred utakmicu Srbije i Engleske koja se igra večeras u okviru prvog kola grupe C 17. po redu Evropskog prvenstva kojem je domaćin Njemačka.

Navijači Srbije već od popodnevnih sati prave sjajnu atmosferu na ulicama Gelsenkrichena, a iz minute u minut pristiže sve veći broj navijača naših istočnih komšija.

Ipak, noć nije bila toliko mirna u Gelsenkirchenu kada su u pitanju navijači Srbije i Engleske.

Češka stranica Hooligans koja se bavi navijačkim temama prenosi vijest da su navijači Srbije sinoć oteli transparente jednoj grupi engleskih navijača.

Navodno su u akciji bili navijači FK Borac Banjaluka popularni Lešinari i navijači Crvene zvezde iz Beograda popualrne Delije.

Oglasi

Oni su prema informacijama češke stranice prvo napali engleske navijače, a zatim im uzeli i zastave.

Engleski navijači su pobjegli s lica mjesta, a zastave su završile kod navijača Srbije.

Naravno, odmah su na društvenim mrežama osvanule i fotografije, a Lešinari i Delije su se pohvalili urađenim.

Policijske snage na ulicama Gelsenkirchena su sve veće, a prema pisanjima njemačkih medija maskimalno se gleda se izbjegne kontakt između dvije navijačke grupe čije su i fan zone dobro udaljene u gradu.

Stadion u Gelsenkirchenu prima 62.000 gledatelja i sigurno je da će biti polovično ispunjen i navijačima Srbije i Engleske.

Top Komentari

gojazni_shljivack
Smrdljivi genocidasi.
3 1
Hanibal
Nije mi jasno zasto pisete o tim idiotima. Koga oni zanimaju. Posrani fasisti i oni koji slave genocid i ratne zlocince. stoka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi