Srbija Belgijancima nije dozvolila iznenađenje

Maksimalni bodovni učinak

Srbija Belgijancima nije dozvolila iznenađenje

Posle nebitnog poraza od Crne Gore na kraju prve faze takmičenja, Ivkovićevi ''Orlovi'' su na startu druge upisali veoma važnu pobedu nad Belgijom koja plasman u četvrtfinale čini potpuno realnim.

Košarkaška reprezentacija Srbije koja je igrala u grupi sa našom selekcijom nije imala lak posao protiv neugodnih Belgijanaca, ali izabranici Dude Ivkovića ipak Belgijancima nnisu dozvolili da naprave iznenađenje. 

Na kraju su srbijanski košarkaši slavili sa 76:69 (19:18, 21:18, 14:15, 22:18). U novoformiranoj Grupi E istočne komšije idalje imaju maksimalni bodovni učinak.

Belgijanci su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 8:0, a stečenu prednost uspjeli su održavali u narednim minutama. Ipak, Krstić i saigrači su vrlo brzo uhvatili rezultatski priključak, a prva četvrtina okončana minimalnim vodstvom Srbije – 19:18.

Srbija je u nastavku održavala  stečenu prednost, ali su Belgijanci tokom treće četvrtine doći do vodstva od tri poena (51:48).

Međutim, u tim trenucima trica Micića, a malo poslije i Bogdanovića, vraća Srbiji prednost koju do kraja nije ispuštala.

Kapiten Nenad Krstić je bio najefikasniji sa 17 poena, Marković je postigao 15, a Bogdanović je upisao 12. U poraženoj ekipi, Mukubu se istakao sa 16 poena.

Vrijedi spomenuti da je prethodno Latvija ubjedljivo savladala Ukrajinu, a od 21 sati igra utakmica između Francuske i Litvanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.