Srbija bez Nikolića protiv Poljske

Zbog crvenog kartona na meču sa Njemačkom

Srbija bez Nikolića protiv Poljske

Disciplinska komisija Međunarodne rukometne federacije (IHF) kaznila je kapitena nacionalnog tima Srbije Ratka Nikolića jednom utakmicom neigranja na SP u Hrvatskoj.

Nikolić je kaznu dobio zbog crvenog kartona krajem jučerašnjeg susreta sa selekcijom Njemačke. Kapiten Srbije je samo četiri sekunde prije kraja utakmice u kojoj su "orlovi" podijelili bodove sa aktuelnim prvakom svijeta (35:35) dobio crveni karton zbog namjernog zadržavanja lopte, čime je oduzeo protivniku vrijeme za posljednji napad.

U dosadašnjem dijelu takmičenja na SP Nikolić je postigao 14 pogodaka i njegova suspenzija predstavlja veliki hendikep za srpski tim pred naredni meč koji izabranici Jovice Cvetkovića igraju danas od 15:30 sati protiv Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti