Srbija bolja od Makedonije

Adecco kup Ex-Yu

Srbija bolja od Makedonije

M. Skaka

Za razliku od bosanskohercegovačke selekcije, Srbija nije stigla lako do pobjede nad Makedonijom na Adecco kupu Ex-Yu koji se igra u Ljubljani.

Nakon 40 minuta igre, izabranici Dušana Ivkovića ipak su slavili rezultatom 81:71.

Međutim, nije sve bilo tako jednostavno. Srbija je povela preko Miloša Teodosića, a priključio se I Duško Savanović koji sa tri trojke vodi svoju ekipu na 21:9, a do kraja prve četvrtine prednost nije mnogo smanjena pa je na isteku desetog minuta na semaforu stajalo 29:18.

Ako je prva četvrtina pripala Srbiji, onda je druga u potpunosti protekla u znaku Makedonije. Vođeni Perom Antićem Makedonci su do kraja poluvremena uspjeli sustići zaostatak I preći u vodstvo (47:46).

Treća četvrtina nije donijela mnogo promjene – završena je rezultatom 63:62 za Srbiju. Ipak, onako kako je naša selekcija pala u zadnjoj dionici protiv Makedonaca, tako su Makedonci danas odigrali finiš susreta protiv Srbije.  Bez većih problema, na krilima Teodosića Srbija je nadigrala Makedoniju za konačnih 81:73.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.