Srbija do naslova nakon velikog preokreta
Ivković je opet pronašao dobitnu formulu

Finale Adecco Ex Yu cupa

Srbija do naslova nakon velikog preokreta

M. Maksimović

Reprezentacija Srbije je osvojila prvo mjesto na prvom izdanju Adecco Ex Yu Cupa.U finalnoj utakmici Srbija je savladala 80:71 zahvaljujući sjajnoj seriji od 23:4 u posljednjih sedam minuta.

Kao što se i moglo očekivati finalna utakmica između Srbije i Hrvatske je bila otvorena do samog kraja. U ranoj fazi utakmice Hrvatska je vodila 7:2, odnosno 21:15, ali je Srbija vrlo brzo uhvatila priključak.U nastavku utakmice opet Hrvatska ima osjetniju prednost 53:48 i to je prednost koju Srbija neće anulirati do kraja treće četvrtine.

U tom periodu je Hrvatska igrala dobro, pa je rezultiralo vodstvom izabranika Josipa Vrankovića 67:57.I kada je izgledalo da će Hrvatska ovjeriti prvo mjesto na ovom turniru, uslijedio je povratak Srbije.Serijom 13:0 na krilima Tepića i Krstića Srbija prelazi u vodstvo.1:18 prije kraja Savanović pogađa tricu za 75:69, a pobjedu Srbije ovjerava Teodosić tricom 56 sekundi prije kraja.

Nenad Krstić je uz 16 poena sakupio 7 skokova,Savanović je ubacio poen više, dvocifreni su bili Tepić (12) i Marković (10).Hrvatska je imala Bogdanovića sa 17 poena, Tomića sa 13,Baraća sa 11 i Simona koji je dodao 10 poena.Tomić je bio raspoložen pod oba koša, sakupio je 14 skokova (7+7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.