Ono što Hrvatska i Srbija godinama rade BiH, sada Austrija i Njemačka rade njima!

Dvije zanimljive vijesti

Ono što Hrvatska i Srbija godinama rade BiH, sada Austrija i Njemačka rade njima!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovine je izgubila mnogo sportista koji su iako rođeni u našoj zemlji odlučili da igraju za Hrvatsku ili Srbiju i to čim bi stigao poziv iz jedne od tih zemalja.

Najsvježiji primjer je svakako košarkaša Karlo Matković koji je nastupao za omladinske selekcije BiH, ali je dojam da je jedva čekao poziv iz Hrvatske gdje je sada jedan od nositelja igre.

I ono što je za Bosnu i Hercegovinu postala svakodnevnica izgleda da se konačno počinje dešavati Hrvatskoj i Srbiji. Krivci su dvojica sjajnih fudbalera.

Naime, pretpoziv u reprezentaciju Austrije dobio je Robert Ljubičić koji na startu nove sezone briljira u dresu Dinama.

Sportske novosti - Da, jedan od junaka pobjede nad Chelseajem smije igrati  za Vatrene! Svi se pitaju što će napraviti Dalić

Ljubičić je svakako interesantan i selektoru Zlatku Daliću te ima pravo nastupa za Vatrene iako je igrao za U21 reprezentaciju Austrije.

Oglasi

Selektor Austrijanaca Ralf Rangnick ga je odlučio uvrstiti na rezervni spisak za susrete Lige nacija protiv Francuske i Hrvatske te ukoliko upiše zvaničan nastup ovaj 23-godišnjak će zauvijek biti izgubljen za naše zapadne susjede.

Bez odličnog igrača mogli bi ostati i naši istočni susjedi. U pitanju je reprezentacija Srbije i izvjesni gubitak napadača Lazara Samardžića.

Samardžić je rođen u Berlinu, ali su njegovi roditelji iz Srbije. Ovaj 20-godišnji veznjak i posjeduje srbijanski pasoš i trenutno nastupa za Udinese.

Bivši član RB Leipziga je u Udinese stigao prošlog ljeta za 3 miliona eura, te je poslije prve sezone adaptacije u drugoj počeo da blista te je sada na učinku od 2 gola na pet mečeva.

Udinese, Samardzic: «Se gioco di più faccio più gol come questo»

Selektor Srbije Dragan Stojković je već obavio razgovor sa Samardžićem na kojeg Nijemci i dalje ozbiljno računaju te će napadač za nekoliko dana igrati za U21 reprezentaciju te zemlje.

U Srbiji Samardžića vide kao napadačko rješenje za duži period, ali morat će požuriti te mu uputiti poziv za A selekciju jer Nijemci ništa ne prepuštaju slučaju.

Top Komentari

Mowzilla
Boli nas krc...
10 0
umzm12123
Konacno,kakav idiot
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi