Udinese doveo talentovanog Nijemca porijeklom iz Bosne i Hercegovine
Foto - EPA

Lazar Samardžić pet godina u Udinama

Udinese doveo talentovanog Nijemca porijeklom iz Bosne i Hercegovine

M. Šljivak

Italijanski Udinese dogovorio je transfer talentovanog njemačkog fudbalera Lazara Samardžića (19).

Ovaj 19-godišnji veznjak stigao je u Italiju i obavit će ljekarske preglede, a zatim će potpisati petogodišnji ugovor sa Udineseom.

RB Leipzig je za usluge Lazara Samardžića inkasirao tri miliona eura i napravili su jako dobar posao jer su ga ekipi Herthe prije godinu dana platili samo pola miliona.

Samardžić se međutim nije naigrao u Leipzigu. Nastupio je samo devet puta u kompletnoj sezoni i upisao je jednu asistenciju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRb-VqyABnb/[/instagram]

Zbog toga se odlučio na odlazak. Nije želio na posudbu i zatražio je da ga Leipzig proda, a rukovodstvo njemačkog kluba mu je izašlo u susret.

Samardžić igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera, a također može pokriti poziciju na lijevoj ofanzivnoj strani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo je svakako da ovaj mladi fudbaler vodi porijeklo iz Živinica. Njegov otac je rođen u Bosni i Hercegovini, dok je Lazar rođen u Berlinu.

Samardžić je prošao sve omladinske selekcije Njemačke, a karijeru je počeo u ekipi Herthe.

Promo

Top Komentari

celikze
Lazar Samardzic samo se kaze…nikakve veze sa BiH i prestanite se loziti na ove likove….on je vec izabrao ako bilo kada postane fudbaler klasa on ce u smrdiju da svrbuje….hajde razligu
9 1
user1583752673
Momak igra za Srbiju nidje veze vam tekst
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti