Srbija bila na korak do bruke, došlo je do prekida, a zatim Orlovi pogađaju za pobjedu
Neočekivano dobra igra Jordana poprilično je iznenadila selekciju Srbije (Foto: EPA)

Trijumf nad Jordanom

Srbija bila na korak do bruke, došlo je do prekida, a zatim Orlovi pogađaju za pobjedu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je večeras u Beču u prijateljskom duelu selekciju Jordana s 3:2. Orlovi su igrali u kombinovanom sastavu, no usprkos tome niko nije očekivao da će izabranici Dragana Stojkovića imati dosta problema s večerašnjim rivalom.

Srbija je uz dosta muke došla do pobjede protiv Jordana. Do 83. minute Jordan je imao prednost, ali su Orlovi golovima Dejana Joveljića došli do pobjede od 3:2.

Jordan odlično ulazi u meč i već u prvih pet minuta stvara dvije dovre šanse. Udarac Sadeha odlazi tik pored gola Rajkovića, a zatim golman Srbije u narednom napadu skida zicer Al-Tamariju.

Srbije u šestoj minuti iz prve šanse dolazi do vodstva. Nakon ubacivanja s desne strane Strahinja Eraković je na pravom mjestu i pogađa za 1:0.

Jordan je igrao veoma otvoreno i pravio je ozbiljne probleme Srbiji koja bez obzira na činjenicu da nisu igrali najbolji fudbaleri sigurno nije očekivala da će protivnik biti tako dobar.

Bilo je šansi za promjenu rezultata do kraja prvog dijela. Jordan je bio opasniji, no na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za Srbiju.

Oglasi

Nastavak donosi odličnu igru Jordana koji u 53. minuti dolazi do izjednačenja. Haddad centrira, a Al Mardi postiže pogodak za 1:1.

Dva minuta kasnije Jordan preko Al Naimata propušta veliku šansu. Napadač Jordana lomi Mašovića, no šutira preko gola.

Dragan Stojković je napravio određene izmjene, Srbija je imala posjed lopte, no pred golom protivnika nije bilo prevelike opasnosti.

U 67. minuti Jordan vodi. Al Tamari koristi lošu reakciju odbrane Srbije i šalje loptu u mrežu za preokret i vodstvo Jordana od 2:1.

Srbija potom potpuno preuzima loptu na svoju stranu, a u 80. minuti Dejan Joveljić propušta veliku šansu. Izašao je sam pred golmana protivničke selekcije, ali šutira pored gola.

Oglasi

Ipak, u 83. minuti Srbija stiže do izjednačenja. Sergej Milinković-Savić glavom spušta loptu za Joveljića koji ovog puta zabija gol za 2:2.

Potom je utakmica prekinuta zbog ulaska nakoliko navijača na teren. Igrači Jordana su se povukli, a za njima i selekcija Srbije.

Nakon pet minuta utakmica se nastavila i Srbija odmah dolazi do gola. U 89. minuti Joveljić zabija za 3:2 i pobjedu Srbije.

Orlovi u utorak nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a protivnik im je selekcija Bugarske.

Prijateljski meč:

Srbija - Jordan 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi