Srbi slave hrvatske suze, imaju i golem razlog

Italijani pomogli Orlovima

Srbi slave hrvatske suze, imaju i golem razlog

Admin Čaušević

Italija je u posljednjim sekundama uspjela zabiti gol Hrvatskoj za 1:1 te sebi osigurati drugo mjesto u grupi. Taj pogodak je sa velikim oduševljenjem dočekan u Srbiji.

Nakon što su Hrvaska i Italija remizirali u trećem kolu Evropskog prvenstva Srbiji su znatno povećane šanse za plasman u nokaut fazu.

Situacija je takva da sada Srbija i sa remijem protiv Danske može u osminu finala. Zato im je potrebeno da se poklope tri rezultata.

Osim što bi morali remizirati sa Danskom, Portugal treba savladati Gruziju, a Turska Češku što je u konačnici itetako izvodljivo.

Inače, da bi Srbija sa bodom protiv Danske završila na trećem mjestu u grupi potrebno je da Engleska pobijedi Sloveniju sa dva razlike ili sa jednim, ali da remi Srbije i Danske bude izuzetno efikasan.

Pobjeda nad Danskom bi Srbiji donijela zagarantovan prolazak dalje te u tom slučaju ne bi zavisila od rezultata u drugim grupama.

Oglasi

Hrvatska i dalje u životu

Kada je riječ o Hrvatskoj koja je grupnu fazu završila sa dva boda njima sada ostaju samo kalkulacije koje u biti nisu nimalo jednostavne, ali za njih nada umire zadnja.

Hrvatima je potrebno da u grupi F Portugal u svojoj grupi ostvari pobjedu protiv Gruzije, te da Turska ostvari pobjedu protiv Češke.

Osim toga potrebno im je i da Engleska ostvari pobjedu protiv Slovenije sa tri ili više razlike, te da Danska dobije Srbiju.

U tom slučaju Hrvatska bi ostvarila prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva, ali jasno je da su šanse zaista jako male za to.

Dakle, kao što su Srbi navijali za Italiju, tako će i Hrvati biti uz Dansku. 

Top Komentari

plemic
ne slave samo srbi, slave i bosanski muslimani.
0 3
user1717839760
sta slave i oni ce ispasti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi