Ekspresan preokret Srbije protiv Kameruna

Sjajan kraj prvog poluvremena za Srbiju

Ekspresan preokret Srbije protiv Kameruna

Samir Mlaćo
Srbija je potpuno zasluženo izjednačila protiv Kameruna, a zatim stigla do preokreta protiv Kameruna. (2:1)

Kamerunci su prvi poveli, no Srbija se nije predavala i pred kraj prvog dijela stiže do izjednačenja, što možete pogledati ovdje.

Tadić je ubacio, Pavlović je pogodio za veliko slavlje navijača Srbije.

Proključao je stadion, te navijači Srbije se sada nadaju da njihove tim može do pobjede, a brzo su imali razloga za novo slavlje.

Nedugo nakon toga veliki preokret. Srbija je preokrenula pogotkom Milinkovića Savića koji je sigurno plasirao loptu pored nemoćnog golmana Kameruna.

Pobjeda bi im itekakako bila bitna i otvorila bi vrata prolaska dalje, a drugi gol pogledajte ovdje.

Oglasi

Podsjetimo, Kamerun je poveo golom Castelleta, iako je Srbija bolje otvorila meč i imala veliku priliku preko Mitrovića.

U drugom dijelu sigurno nas očekuje otvorena i uzbudljiva utakmica.

Na live tabeli u ovoj grupi trenutno Brazil, Švicarska i Srbija imaju po tri boda, dok je Kamerun na nuli.

Danas igraju Brazil i Švicarska te će također biti više nego uzbudljivo. Srbiji su tri boda danas itekako bitna jer bi došla u priliku da u zadnjem kolu mnogo lakše dođe do prolaza, ali i u slučaju poraza Orlovi neće ostati bez šanse. Tada ipak neće odlučivati samo o sebi.

Kamerunci su se prije meča našli u neočekivanim problemima.

Oglasi

Selektor ove reprezentacije sve je iznenadio odlukom da golmana Andrea Onanu izbaci iz sastava i pošalje ga na tribine, te je sve to uradio zbog svađe koju je imao s golmanom Intera.

Onana je sigurno među najvećim zvijezdama u reprezentaciji Kameruna i branio je u prvom susretu protiv Švicarske koju je njegova selekcija izgubila sa 2:0.

Očekivalo se da će golman Intera biti sigurno danas u sastavu od prve minute protiv Srbije, ali su svi ostali u šoku kada su vidjeli da Onana uopšte nije u sastavu i da je rezervista Devis Epassy na golu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Selektor Rigobert Song odlučio je da izbaci Onanu iz sastava i pošalje ga na tribine i kako stvari stoje više ga nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu.

Mediji u Kamerunu objavili su da je Onana prekršio disciplinu i da je Song odlučio da ga odmah kazni, te je saopštio nekoliko sati pred meč protiv Srbije da on uopšte neće biti u sastavu.

Top Komentari

HamzaVojvoda
A imal dzeka dje da gleda?
1 5
denimen9
SMS je za Reala
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije