Srbija na EP bez Veličkovića

Novi problemi za Dušana Ivkovića

Srbija na EP bez Veličkovića

Reprezentacija Srbije definitivno odlazi na Evropsko prvenstvo u Litvaniju bez Novice Veličkovića.

Standardni krilni centar (205 cm) reprezentacije koji u oktobru puni 25. godina ipak nije uspijeo da se oporavi od povrede zbog koje i propustio turnire u Sloveniji, Turskoj i Engleskoj. Doktor Dragan Radovanović je saopštio da je Veličković pokazao napredak od višemjesečne povrede, ali da ne može da izdrži napore kakvi će biti na EP. Veličković je član Reala iz Madrida, a prije toga je ostvario velike uspijehe sa Partizanom.

Tako je selektor Dušan Ivković u vrlo delikatnoj situaciji jer bi vrlo lako mogao da ostane i bez Marka Kešelja koji se povrijedio u Londonu na utakmici sa Francuskom, a nekoliko mečeva je propustio i Aleksandar Rašić. Reprezentacija Srbije je u samo dvije sedmice odigrala čak 11 utakmica, a nakon dobrih partija na turniru u Ljubljani gdje su i osvojili prvo mjesto, u Londonu su dosta loše prošli sa dvije pobjede i tri poraza. Nakon dana odmora pripreme se nastavljaju u srijedu, a u Litvaniju se putuje 29. avgusta. Tamo su Srbiji protivnici u grupi Francuska, Njemačka, Italija, Izrael i Latvija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.