Srbija na krilima fantastičnog Teodosića pregazila Brazil

Playmaker Srbije postigao 23 poena

Srbija na krilima fantastičnog Teodosića pregazila Brazil

Treća utakmica četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu u košarci odigrana je danas u Madridu, a snage su odmjerile Srbija i Brazil. Srbija je slavila rezultatom 84:56. 

Srbija je bolje otvorila utakmicu i na krilima Miloša Teodosića nakon pet minuta igre došla do pet poena prednosti, rezultat je bio 14:9, a playmaker Srbije postigao je osam poena. Brazil je držao priključak zahvaljujući skokovima Varejaa i asistencija Marcelinha Huertasa. Srbija je na dvominutni odmor otišla sa četiri poena viška, rezultat je bio 21:17. 

U nastavku prvog poluvremena gledali smo igru koš, a Brazil je potom uspio da se vrati i preokrene rezultat. Tri minute prije isteka prvog poluvremena Brazilci su imali prednost 30:29. Manano je potom na klupu preselio Marcelinha Huertasa, a to se odrazilo na igru Brazila. Košarkaš Barcelone imao je sedam asistencija u prvom poluvremenu, a bez njega napadi Brazila nisu bili opasni za ekipu Saše Đorđevića. Srbija je napravila seriju 8:2 i na odmor otišla sa vodstvom 37:32. 

Srbija je treću četvrtinu otvorila serijom 4:0 i vrlo brzo došla do devet poena prednosti. Prednost Srbije nastavila je rasti u trećoj četvrtini, a nakon što je Brazil dobio dvije tehničke greške, Srbija je za pet minuta igre došla do 17 poena prednosti. Rezultat je bio 53:36. 

Nije tu Srbija stala, večeras fenomenalni Miloš Teodosić vodio je svoju reprezentaciju sa 23 postignuta poena, a ekipa Saše Đorđevića dvije minute prije kraja trećeg perioda imala je 23 poena prednosti. Srbija je sa dominacijom nastavila i u posljednjih deset minuta, a reprezentacija Srbije imala je pet minuta prije kraja 29 poena viša.  Srbija je na kraju slavila rezultatom 84:56. 

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je večeras fantastični Miloš Teodosić sa 23 postignuta poena i četiri asistencije. Bogdanović je dodao 12 poena a Krstić i Raduljica po deset. U reprezentaciji Brazila 12 poena postigao je Varejao, a Huertas je podijelio devet asistencija.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.